Vandaag een recept voor een niet-chemische B-Day Cake! Mijn kids vinden het heerlijk en hebben niet in de gaten dat dit iets anders is dan een chemische cake of taart. Gister was Vic jarig, dus we moesten natuurlijk wel een feestje maken van de cake en dat is helemaal gelukt. Binnen 10 minuten was hij helemaal op!
Deze cake maak ik elke week:
- 120 gram havermout
- 4 grote of 5 kleinere rijpe bananen
- 120 gram rozijntjes of dadels zonder pit
- 1 theelepel baksoda
- 3 eetlepels kokosrasp
- 1 theelepel koek of speculaaskruiden
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker (maar kan ook goed zonder)
Ik doe eerst de bananen met een klein beetje water in de blender, daarna doe ik de rozijntjes/dadels erbij. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, maar gewoon ff blenderen;).
Vervolgens gooi ik de rest erbij en roer ik eerst alles met een lepel. Daarna kan je nog even de blender aanzetten (tip als je kids hebt die niet zo dol zijn op stukje of een grove structuur).
Daarna doe ik een bakpapiertje in een cakeblik en zet ik de cake 35-40 minuten in de oven op 180 graden.
Ik laat de cake uit de vorm en zonder bakpapier afkoelen op een bord.
Dus dit is mijn standaar tussendoortje. Hij blijft 3 dagen goed in een afgesloten bak of folie. Ook top om mee te nemen. Invriezen kan natuurlijk ook!
En nu alles wat je nodig hebt om er een B-Day Cake van te maken:
- kokosrasp
- mango
- een vormpje naar keuze, wij hebben een ster gebruikt.
- edible versieringen van Candy Converters (suikervrij, glutenvrij en geschikt voor vegetariërs)
Ik heb van mango een ster gemaakt en deze bovenop de cake gelegd. Je kan natuurlijk ook kiezen voor ander fruit, zoals een appel of een peer. Besjes, frambozen en aardbeien staan ook heel gezellig. Daarna heb ik er kokosrasp overheen gestrooid en de veel te leuke en lekkere eetbare confetti :)! KLAAR!
Mijn recept voor de cake heb ik zelf aangepast. Ik had een recept voor een vegan bananenbrood gevonden op PuurSuzanne.nl, maar ik heb er helemaal mijn eigen draai aangegeven met de wensen van mijn kids erin verwerkt;).
Ik ben me er zeker van bewust dat er suikers in deze cake zitten, maar het is niet een extreem chemische cake! En het betekent ook niet dat je per dag een hele cake kan eten, want er zitten zeker calorieën in, maar wel voedzame;)! Dus ik vind dit een mega tip voor alle lekkerbekjes met veel honger!
De baksoda, kokosrasp en kruiden heb ik gekocht bij de Ekoplaza, alle andere ingrediënten gewoon bij de Appie. De eetbare versieringen kan je bestellen op: candyconverters.com. Is toch super leuk voor feestjes:)?! Ook voor traktaties op school! Bij Zoë scoorde ik in ieder geval volle bak punten:)! Mega cool om papier op te kunnen eten. En Vicje eet alles, nu nog wel;)!
Liefs en veel plezier met bakken, versieren en opeten!!